UAB „DARNI MEDICA“ SVETAINĖS PRIVATUMO POLITIKA

INFORMACIJA APIE DUOMENŲ VALDYTOJĄ

Uždaroji akcinė bendrovė „Darni Medica“, juridinio asmens kodas 303353396, registruotos buveinės adresas Ugnies g. 11, Bajorai (toliau – „mes“ arba „Duomenų valdytojas“) yra šios interneto svetainės valdytoja.

Duomenų valdytojas rekvizitai:

Uždaroji akcinė bendrovė „Darni Medica“

Juridinio asmens kodas 303353396

Adresas: Ugnies g. 11, Vilnius

El. paštas: info@darnimedica.lt

Jei turėtumėte su privatumo politika susijusių klausimų, susiekite su mumis ir mes jums padėsime.

BENDROJI INFORMACIJA

Šia privatumo politika yra nustatoma ir paaiškinama, kaip Duomenų valdytojas renka ir toliau tvarko jūsų asmens duomenis. Šioje privatumo politikoje nustatytos sąlygos taikomos kiekvieną kartą jums norint pasiekti mūsų teikiamą turinį ir / ar paslaugą, nepriklausomai nuo to, kokį įrenginį (kompiuterį, mobilųjį telefoną, planšetę, televizorių ar kt.) naudojate.

Atidžiai perskaitykite šią privatumo politiką tam, kad suprastumėte, kaip Duomenų valdytojas tvarko Jūsų asmens duomenis, iš kur juos gauna bei kokios yra Jūsų, kaip asmens duomenų subjekto, teisės.

Interneto svetainėje yra nuorodų į Duomenų valdytojas nepriklausančias interneto svetaines. Duomenų valdytojas nėra atsakingas už šių svetainių taikomas privatumo politikas, todėl rekomenduojame būti aktyviems ir susipažinti su interneto svetainių, į kurias esate nukreipiami, privatumo politikomis.

Sužinokite daugiau...

Patvirtiname, kad jūsų asmens duomenys yra tvarkomi laikantis BDAR ir kitų Europos Sąjungos bei Lietuvos Respublikos teisės aktų reikalavimų bei priežiūrą vykdančių institucijų nurodymų. Siekiant apsaugoti asmens duomenis nuo praradimo, neteisėto atskleidimo ar pakeitimo, tvarkant asmens duomenis bus taikomos tinkamos techninės ir organizacinės priemonės. Jūsų asmens duomenys bus tvarkomi teisėtai, sąžiningai ir skaidriai.

Jūsų asmens duomenys nebus atskleisti tretiesiems asmenims, išskyrus šioje privatumo politikoje numatytus atvejus.

Privatumo politikoje vartojamos sąvokos suprantamos taip, kaip jos yra apibrėžtos Bendrajame duomenų apsaugos reglamente Nr. 2016/679 (ES) (toliau – BDAR).

DUOMENŲ ŠALTINIAI IR GAVĖJAI

Duomenų valdytojas tvarko jūsų pačių pateiktus arba jums naudojantis interneto svetaine automatiškai surinktus asmens duomenis. Asmens duomenys yra perduodami Duomenų valdytojo paslaugų teikėjams, taip pat gali būti perduoti valdžios institucijos. Į trečiąsias šalis asmens duomenis yra perduodami tik tuo atveju, jei perduodant yra užtikrinamos BDAR numatytos apsaugos priemonės.

Sužinokite daugiau...

Jūsų asmens duomenys, t. y. bet kokia informacija apie jus, kuri leidžia jus atpažinti, yra gaunama šiais būdais:

√ kai informaciją (asmens duomenis) pateikiate jūs patys (pavyzdžiui, pildydami registracijos formą, teikdami paklausimus per mūsų svetainę, skambindami, rašydami mums, atvykdami pas mus, atsiųsdami savo dokumentus, ar kitais būdais patys susiekdami su mumis);

√ kai informacija apie jus yra surenkama automatiškai (slapukų ir kitų panašių technologijų pagalba, kai jūs lankotės šioje interneto svetainėje arba Duomenų valdytojas socialinėse paskyrose Facebook, LinkedIn, Instagram, Youtube).

Jūsų asmens duomenys gali būti perduodami:

√ Duomenų valdytojui ar įstaigoms, kurios teikia paslaugas Duomenų valdytojui, t. y. duomenų tvarkytojams (IT administravimo, serverių priežiūros, interneto svetainės talpinimo ir pan. paslaugas teikiantiems asmenimis);

SLAPUKŲ NAUDOJIMAS

Interneto svetainėje yra naudojami „slapukai“ (angl. cookies) – maži tekstiniai failai, išsaugomi Jūsų įrenginio (pavyzdžiui, kompiuterio, mobiliojo telefono, planšetės) naršyklėje, kai jūs naršote interneto svetainėje.

Interneto svetainėje naudojami slapukai mums yra reikalingi, kad galėtume:

√ užtikrinti tinkamą interneto svetainės veikimą;

√ užtikrinti optimalų interneto svetainės greitį ir saugumą;

√ sužinoti interneto svetainės ir atskirų jos puslapių, dalių lankomumą, analizuoti interneto svetainės lankytojų srautus (apsilankymo datą ir laiką, naudojamas naršykles, įrenginių rūšis ir jų ekrano dydžius) ir tokiu būdu nuolat tobulinti interneto svetainę, kad būtų geriau patenkinti jūsų poreikiai;

√ suteikti statistinę (lankytojų neidentifikuojančią), informaciją apie interneto svetainės lankytojus trečiosioms šalims (Google ir kt.).

Sužinokite daugiau...

Jūsų apsilankymo interneto svetainėje metu, į jūsų naudojamą įrenginį gali būti įrašomi šie slapukai:

Slapuko pavadinimas

Slapuko tipas

Sukūrimo momentas

Galiojimo laikas

Naudojimo tikslas

__cfduid

HTTP

Apsilankius svetainėje

1 metai

Mokėjimo sistemos Paysera reikalams

PHPSESSID

HTTP

Apsilankius svetainėje

sesija

Programavimo kalbos PHP svetainės apsilankymo sesijos unikalus numeris

PrestaShop-be5989c7d8feb3e9b471 8e2b8f4bf0d3

HTTP

Apsilankius svetainėje

19 dienų

Svetainės variklio (PrestaShop) tarnybinis slapukas

Interneto svetainėje yra naudojami trečiųjų šalių: Youtube, Facebook ir Instagram įskiepiai, į kuriuos yra įdiegti ir slapukai. Aktualią informaciją apie trečiųjų šalių naudojamų slapukų funkcijas ir jų renkamus asmens duomenis galite rasti šių trečiųjų šalių privatumo / slapukų politikose: Google (įskaitant Youtube) privatumo politikoje, Facebook slapukų politikoje, Microsoft privatumo politikoje, Instagram slapukų politikoje.

Sužinoti, kokie konkretūs slapukai buvo įrašyti jums apsilankius interneto svetainėje, galite patikrinę savo naršyklės nustatymus. Jei naudojate Google Chrome naršyklę, informaciją apie įrašytus slapukus rasite paspaudę dešinėje adreso laukelio pusėje esantį mygtuką.

Lankantis socialiniuose tinkluose esančiuose Duomenų valdytojas gerbėjų puslapiuose įrašomi slapukai

Duomenų valdytojas administruoja gerbėjų puslapius socialiniuose tinkluose Facebook ir Instagram, taip pat kanalą socialiniame tinkle Youtube (toliau – Gerbėjų puslapiai).

Jums apsilankius Gerbėjų puslapiuose, socialinių tinklų administratoriai į jūsų įrenginį įrašo slapukus, kurie renka asmens duomenis. Slapukai yra įrašomi tiek tuo atveju, jei esate registruotas socialinių tinklų vartotojas, tiek ir tuo atveju, jei neturite paskyros atitinkamame socialiniame tinkle. Duomenų valdytojas prie surinktų jūsų asmens duomenų prieigos neturi ir iš socialinių tinklų administratorių gauna tik statistinę informaciją apie Gerbėjų puslapių lankomumą.

Siekdami gauti išsamesnę informaciją apie Gerbėjų puslapių administravimo tikslu tvarkomus jūsų asmens duomenis, susipažinkite su:

Facebook, privatumo politikomis arba susisiekite su Facebook ir Instagram duomenų apsaugos pareigūnu (dėl Facebook ir Instagram naudojamų asmens duomenų).

Google slapukų politika ir Youtube privatumo ir saugos centro nuostatomis (dėl Youtube naudojamų asmens duomenų).

Slapukus apriboti ar užblokuoti galite valdydami savo interneto naršyklės nustatymus. Jeigu norite, kad interneto svetainės jūsų įrenginyje netalpintų visiškai jokių slapukų, pritaikykite savo interneto naršyklės nustatymus taip, kad jums būtų pranešta prieš patalpinant bet kokį slapuką arba interneto naršyklė atmestų visus slapukus. Nustatymus turėsite atskirai pritaikyti kiekvienai kiekvieno įrenginio interneto naršyklei.

Uždraudę bet kokį slapukų naudojimą ar apriboję jų naudojimą, galite negauti norimų paslaugų arba negalėti naudotis interneto svetainės funkcionalumais.

Išsamesnę informaciją apie slapukus, jų veikimo principus ir nustatymus galite rasti interneto svetainėje http://www.allaboutcookies.org.

KOMUNIKACIJOS TIKSLU TVARKOMI ASMENS DUOMENYS

Tikslu atsakyti į jūsų pateiktą užklausą ir išsaugoti komunikacijos įrodymus (įgyvendindama teisėtą interesą vykdyti efektyvią komunikaciją ir išvengti su asmenų aptarnavimu susijusių ginčų), Duomenų valdytojas tvarko asmens duomenis, kuriuos jūs pateikiate rašydami Duomenų valdytojui elektroninius laiškus, susisiekdami telefonu ar per socialinių tinklų paskyras ar kitu būdu. Kai su Duomenų valdytoju susisiekiate naudodamiesi trečiųjų asmenų teikiamomis paslaugomis (Facebook ir pan.), jūsų asmens duomenys yra atskleidžiami ir šiems tretiesiems asmenimis.

Sužinokite daugiau...

√ susisiekiant interneto svetainėje nurodytais elektroninio pašto adresais, tvarkomas elektroninio pašto adresas, elektroninio laiško data, laikas ir susirašinėjimo su Duomenų valdytojo atstovu turinys;

√ susisiekiant per interneto svetainėje esančias užklausos formas, tvarkomas socialinio tinklo Facebook vartotojo vardas, vardas, pavardė (jei nurodyta), pranešimo data, laikas ir susirašinėjimo su Duomenų valdytojo atstovu turinys;

√ siunčiant laišką interneto svetainėje nurodytu Duomenų valdytojo buveinės adresu, tvarkomas siuntėjo vardas, pavardė, adresas, laiško gavimo data bei laiške nurodyta informacija;

√ susisiekiant per socialinių tinklų Facebook ar Instagram paskyras tvarkomas vartotojo vardas, pavardė, pranešimo data, laikas ir susirašinėjimo su Duomenų valdytojo atstovu turinys.

Kartu su paklausimais pateikti asmens duomenys bei tolimesnis jūsų bei Duomenų valdytojo atstovo susirašinėjimas bus saugomas tiek, kiek tai bus reikalinga siekiant įvykdyti konkrečią užduotį bei užtikrinti Duomenų valdytojo teisių įgyvendinimą.

!

Paklausimą siunčiant per socialinių tinklų Facebook ar Instagram paskyras, jūsų pateikti asmens duomenys gali būti atskleisti šių socialinių tinklų (programos) valdytojams ir kitiems asmenims, su kuriais socialinių tinklų (programos) valdytojai dalinasi asmens duomenimis. Siekdami gauti išsamesnę informaciją, susipažinkite su socialinių tinklų Facebook ir Instagram bei Microsoft privatumo politikomis.

TIESIOGINĖ RINKODARA

Kiekvienas interneto svetainės lankytojas, įvedęs savo elektroninio pašto adresą interneto svetainėje esančioje naujienlaiškio užsakymo formoje, gali užsisakyti naujienas apie Duomenų valdytojo vykdomą veiklą, organizuojamus renginius, naujienas ir kitą panašaus pobūdžio informaciją (užsiprenumeruoti naujienlaiškį). Prenumeratoriaus pateiktus asmens duomenis Duomenų valdytojas naudos tiesioginės rinkodaros tinklu.

Sužinokite daugiau...

Naujienlaiškio prenumeratoriaus asmens duomenų tvarkymo teisinis pagrindas – prenumeratoriaus sutikimas gauti naujienlaiškius.

Kai naujienlaiškis užsakomas naudojantis interneto svetaine, naujienlaiškio siuntimo tikslu yra naudojamas prenumeratoriaus elektroninio pašto adresas, vardas, pavardė ir šalis.

Naujienlaiškio prenumeratoriai gali bet kada atsisakyti Valdytojo naujienlaiškio paspausdami jame esančią atsisakymo nuorodą arba pateikdami prašymą elektroninio pašto adresu info@darnimedica.lt . Asmens duomenys tiesioginės rinkodaros tikslu yra tvarkomi 5 metus nuo naujienlaiškio užsakymo dienos arba iki sutikimo atšaukimo, priklausomai nuo to, kas įvyksta anksčiau. Informacija apie prenumeratą (sutikimą tvarkyti asmens duomenis tiesioginės rinkodaros tikslais) yra saugoma dar vienerius metus nuo naujienlaiškių siuntimo pabaigos.

TREČIŲJŲ ŠALIŲ SVETAINĖS, PASLAUGOS IR PRODUKTAI DUOMENŲ VALDYTOJO SVETAINĖSE

Duomenų valdytojas administruoja šias interneto svetaines: www.darnimedica.lt, www.thalion.lt, Šios svetainės nėra laikomos trečiosiomis šalimis ir laikosi tos pačios, čia aprašytos, Privatumo politikos. Užtikrinant Jūsų teises, apsilankius bet kurioje Duomenų valdytojo administruojamoje svetainėje, būsite informuoti apie veikiančią Privatumo politiką.

Duomenų valdytojas interneto svetainėje(-ėse) ar socialinių tinklų paskyrose gali būti trečiųjų šalių reklaminių skydelių, nuorodų į jų svetaines ir paslaugas, kurių Duomenų valdytojas nekontroliuoja. Duomenų valdytojas neatsako už informacijos, kurią surinko trečiosios šalys, saugą ir privatumą. Turite būti atsargūs ir perskaityti privatumo nuostatas, taikomas trečiųjų šalių svetainėms ir paslaugoms, kuriomis naudojatės.

TEISIŲ ĮGYVENDINIMO TVARKA

Visi asmenys, kurių asmens duomenis tvarko Duomenų valdytojas, turi:

Teisę susipažinti su Valdytojo tvarkomais savo asmens duomenimis

Sužinokite daugiau...

Teisė susipažinti su asmens duomenimis įgyvendinama pateikiant rašytinį prašymą Duomenų valdytojo buveinės adresu arba elektroninio pašto adresu info@darnimedica.lt (jeigu pateikiamas el. parašu pasirašytas prašymas).

Pateikiant prašymą susipažinti su asmens duomenis, prašyme turi būti nurodytos asmens duomenų, su kuriais prašote susipažinti, kategorijos.

Teisę reikalauti ištaisyti neteisingus arba netikslius savo asmens duomenis

Sužinokite daugiau...

Teisės reikalauti ištaisyti asmens duomenis įgyvendinama pateikiant rašytinį prašymą Duomenų valdytojo buveinės adresu arba elektroninio pašto adresu info@darnimedica.lt (jeigu pateikiamas el. parašu pasirašytas prašymas).

Pateikiant prašymą ištaisyti netikslius ar neteisingus asmens duomenis, prašyme turi būti nurodyta, kokius asmens duomenis prašote ištaisyti.

Teisę reikalauti, kad Duomenų valdytojas apribotų asmens duomenų tvarkymą, kol bus patikrintas asmens duomenų tikslumas, kol bus nustatyta, ar su asmens duomenų tvarkymu nesutinkančio duomenų subjekto interesai yra viršesni už Duomenų valdytojo, taip pat tais atvejais kai asmens duomenys yra tvarkomi neteisėtai, tačiau duomenų subjektas nesutinka, kad šie duomenys būtų ištrinti

Sužinokite daugiau...

Ši teisė įgyvendinama pateikiant rašytinį prašymą Duomenų valdytojo buveinės adresu arba elektroninio pašto adresu info@darnimedica.lt (jeigu pateikiamas el. parašu pasirašytas prašymas). Jei prašymas yra pagrįstas, asmens duomenų tvarkymas apribojamas per 5 darbo dienas nuo prašymo gavimo.

Teisę į duomenų perkeliamumą

Sužinokite daugiau...

Ši teisė įgyvendinama pateikiant rašytinį prašymą Duomenų valdytojo buveinės adresu arba siunčiant jį elektroninio pašto adresu info@darnimedica.lt (jeigu pateikiamas el. parašu pasirašytas prašymas). Jei prašymas yra pagrįstas, Duomenų valdytojas ne vėliau kaip per 30 dienų nuo prašymo gavimo pateikia jums arba jūsų nurodytam Duomenų valdytojui jūsų asmens duomenis kompiuterio skaitomu formatu.

Teisę nesutikti, kad būtų tvarkomi asmens duomenys

Sužinokite daugiau...

Asmenys, kurių atžvilgiu tiesioginė rinkodara yra vykdoma teisėto intereso, o ne sutikimo pagrindu, teisę nesutikti įgyvendina pateikdami prašymą elektroninio pašto adresu info@darnimedica.lt Visais kitais atvejais išreiškus nesutikimą su asmens duomenų tvarkymu bus vertinama, ar jūsų teisėtas interesas yra viršesnis už Duomenų valdytojo.

Teisė reikalauti ištrinti duomenis

Sužinokite daugiau...

Ši teisė įgyvendinama pateikiant rašytinį prašymą Valdytojo buveinės adresu arba siunčiant jį elektroninio pašto adresu info@darnimedica.lt (jeigu pateikiamas el. parašu pasirašytas prašymas). Duomenų valdytojas ne vėliau kaip per 30 dienų nuo prašymo gavimo dienos ištrina atitinkamus asmens duomenis arba atsisako patenkinti prašymą ir raštu nurodo atsisakymo priežastis.

Teisę paduoti skundą priežiūros institucijai

Sužinokite daugiau...

Ši teisė gali būti įgyvendinama pateikiant skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai dėl bet kokių su jūsų asmens duomenų tvarkymu susijusių Duomenų valdytojo veiksmų.

!

Tais atvejais, kai įgyvendinate savo teises pateikdami rašytinį prašymą Duomenų valdytojo buveinės adresu paštu, kartu su prašymu būtina pateikti ir notaro patvirtintą asmens dokumento (paso, asmens tapatybės kortelės) kopiją.